Popis produktu
Seznamte se s novou verzí horkovzdušné fritézy Salente Ario+, která přináší vylepšené možnosti volby teploty a doby vaření pro pomalé vaření a restování.
Salente Ario+
- horkovzdušná fritéza
- tlakové vaření
- pomalé vaření (nově volba teploty a času)
- restování
- více jak 40 programů
- vnitřní hrnec 6l z nerez ocel
- bohaté příslušenství
- kuchařka s recepty
Nová verze Ario +
Nová verze Ario + umožňuje volbu tří teplot pro pomalé vaření a pro restování
Pro pomalé vaření a restování je možné zvolit i dobu vaření. Pro pomalé vaření lze volit teploty 60-70°C, 70-80°C a 80-95°C. Pro restování je možné volit teploty 100°C, 120°C a 140°C.
Čtyři režimy vaření
Režimy vaření se liší podle použití jednotlivých pokliček a programů. Balení multifunkčního hrnce Salente Ario+ obsahuje tři poklice: horkovzdušnou troubu, poklici pro tlakové vaření a skleněnou poklici pro restování.
Horkovzdušná trouba
Horkovzdušná trouba, která je součástí balení, peče shora. Díky hornímu ohřevu dokážete připravit například menší kuře s křupavou kůžičkou, hranolky nebo koláč. Horkovzdušnou troubu můžete použít i jako doplněk po takovém vaření třeba jen k zapečení jídla.
Vaření v tlaku
S nerezovou nádobou na přílohy, která je součástí balení, uvaříte tlakovým vařením hlavní chod a přílohu odděleně, ale najednou v jednom hrnci! Jídlo je za pár minut hotové :-) Pro vaření přílohy současně s hlavním chodem je třeba volit skladbu jídla tak, aby doba vaření hlavního chodu i přílohy v tlaku byla pro obě části jídla ideální. Je vhodné například použít k vaření jako přílohu červenou rýži natural, která se připravuje v tlaku 30 minut
Pomalé vaření a příprava
Skleněná poklička je vhodná pro restování nebo ohřívání pokrmů. Snadno připravíte základ na vynikající guláš. Pokud jste milovníky tzv. pomalého vaření, pomocí pokličky se z hrnce stane rázem pomalý hrnec, který využijete na přípravu výtečného domácího vývaru.
Ovládací panely
Ovládací panely hrnce i horkovzdušné trouby jsou v českém jazyce a jsou jednoduché a intuitivní. Mimo nadefinované programy je možné použit vlastní nastavení pro tlak a čas přípravy jídla. U horkovzdušné trouby je možné nastavit i teplotu.
Za rok ušetříte 2 730 Kč
Vařením hlavního chodu v tlaku s přílohu v jednom hrnci, při průměrném vaření 3x týdně a ceně energie 10 Kč/kWh, ušetříte za rok 2 730,- Kč, V tabulce je uveden příklad vaření hovězích plátků na houbách s natural červenou rýží vařených běžným způsobem na dvou plotýnkách elektrického vařiče s příkonem 1500 a 2000 W a příklad vaření téhož jídla v Salente Ario+. Při vaření tohoto jídla je rozdíl v nákladu na elektrickou energii 17,50 Kč a úspora času 10 minut.
Hlavní vlastnosti
- 11v1: horkovzdušná trouba na pečení, tlakový hrnec, pomalý hrnec, rýžovar, jogurtovač, vařič vajíček, ohřívač jídla, pánev na smažení nebo restování, napařovací hrnec, sterilizátor, hrnec na přípravu dušeného masa
- Vnitřní hrnec - vyjímatelný vyrobený z kvalitní nerezové oceli
- Nádoba o objemu 6l - umožňuje vaření pro celou rodinu (2 - 6 osob), vhodná do myčky
- Hlavní chod můžete vařit s přílohou v jednom hrnci díky nerezovému košíku
- 18 jednoduchých funkcí na vaření - Ovesné kaše, Polévka, Drůbež, Jogurt, Vejce, Fazole/Chilli, Rýže, Tlakové vaření, Maso/Dušení, Dezert, Pomalé vaření, Pára, Restování, Luštěniny, Hovězí, Vepřové/žebírka, Risotto, Zelenina.
- Přes 30 programů pro efektivní vaření a 12 programů smažení a pečení
- Možnost nastavení odloženého startu (až 24 hodin) a tlaku - vysoký/nízký
- 9 ochranných prvků pro bezpečné vaření - GS certifikace, řízeno mikroprocesorem
- Velký a přehledný LCD displej s podsvícením
- Ekologické vaření - ušetříte čas i peníze, o 80% nižší spotřeba elektrické energie
- Bohaté příslušenství
- Návod i kuchařka v českém jazyce
Technické specifikace
- Rozměry: 34 × 32 × 35 cm
- Hmotnost: 6,1 kg
- Napájení: 230 V
- Nerezová nádoba 6 l
- Výkon 1000 W hrnec / 1500 W trouba
- Barevné provedení: černo-nerezové